Bemutatkozunk

 

A Babel Antikvárium 2009 őszén kezdte meg működését a Honvéd utca 18. szám alatt található üzletben. Antikváriusi és árverésrendezői tevékenységünk korábbra nyúlik vissza, de ettől az időponttól sikerült kialakítanunk azt az arculatot, amit mindig is mutatni szerettünk volna, és ami mindkettőnk ízlésvilágát, mentalitását, üzlettel kapcsolatos felfogását, továbbá a vásárlók és beszállítók felé irányuló hozzáállását tükrözi.

A hagyományos, antikváriumban történő értékesítés mellett rendszeresen szervezünk könyvárveréseket, illetve - kevésbé rendszeresen - tematikus ajánlójegyzékeket is adunk ki.

 

Elérkezettnek láttuk hát az időt saját honlapunk elindítására és webáruházunk megnyitására!

 

Mindenekelőtt szeretnénk üzletünk folyamatosan bővülő és változó állományát követhetővé és kereshetővé tenni vásárlóink, látogatóink - és saját magunk számára is.

Szeretnénk továbbá vidéki gyűjtőinknek (és mindazoknak, akiknek nincs módjuk üzletünket személyesen felkeresni) lehetőséget biztosítani boltunk teljes készletének virtuális böngészésére.

Bízunk abban is, hogy készletünk idegennyelvű kiadványait, amelyeket itthon - gyűjtőkör híján - nehezebb értékéseíteni, a webáruház segítségével sikerül külföldi vásárlókhoz eljuttatnunk.

Végül, de nem utolsó sorban, fontosnak érezzük, hogy azokat az aprónyomtatványokat, kéziratokat, folyóiratokat, metszeteket és egyéb papírrégiségeket, amelyeket eddig az üzletben - helyhiány miatt - nem tudtunk megfelelően csoportosítva tárolni és bemutatni, a webáruházba bekerülve megfelelően leírjuk és feldolgozzuk; ezáltal böngészhetővé és könnyen kereshetővé válnak majd.

 

Bízunk abban, hogy honlapunk elnyeri tetszését, és hamarosan Önt is rendszeres látogatóink és vásárlóink közt üdvözölhetjük!

 

Budapest, 2014. ősz

Márkus Helyey Nóra & Márkus Balázs

 

 

Néhány szó az oldal felépítéséről:

 

Honlapunk, ahogy üzletünk is, két fő tevékenységünk - az értékesítés és az árverések rendezése - köré szerveződik.

Virtuális üzletünket Áruház néven négy fő kategóriára osztottuk: Könyv, Periodika, Papírrégiség és Különlegességek. Az első hármat logikusan követhető és értelemszerű további alkategóriákra bontottuk, néhány mondatot inkább a negyedik kategóriáról érdemes ejteni. Milyen termékek kerülhetnek a Különlegességek menüpont alá? Kerülhetnek ide egyrészt olyan kiadványok, amelyeket mi valami miatt különlegesnek tartunk (pl. érdekes dedikáció, a kiadás körülményei, szép kötés, ritka könyv, különleges eseményt tárgyaló folyóirat), a rendezési elv itt igencsak szubjektív...*

Másrészt azok a tárgyak és termékek is idekerülnek majd, amiket máshová nehezen lehetne besorolni (pl. régi játék, kártya, távcső).

 

* Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ezek a kiadványok a "saját kategóriájukban" is megtalálhatóak! (Pl. egy érdekes dedikációt tartalmazó regény a Különlegességek kategórián kívül a Dedikált könyvek, a Szépirodalom és a Próza kategóriák alatt is megtalálható!)

 

Alapértelmezett beállításként az oldal a webáruházban található termékeket feltöltési idejük szerint jeleníti meg, azaz a legutóbb feltöltött termékek kerülnek mindig az oldal tetejére, ezért nem éreztük fontosnak egy külön újdonságok kategória létrehozását. Ez a megjelenítés érvényes az Áruház minden fő- és alkategóriájára. (Ugyanakkor ez a rendezési mód megváltoztatható az Áruházba belépve az oldal tetején található Találatok rendezése menüpont segítségével. A feltöltés ideje szerinti rendezés helyett választhatjuk a szerző- vagy cím szerinti abc-rendben való megjelenítést, de ár szerint  is rendezhetjük a találatokat.)

 

Az Árverés menüpont alatt találhatóak aktuális és korábbi árverési katalógusaink pdf-formátumban, továbbá az aktuális árveréssel kapcsolatos minden információ is felkerül honlapunkra.

 

KERESÉS

 

A bal oldalon található Áruházra és menüpontjaira kattintva az oldal tetején további kategóriák/témakörök közül lehet választani, melyek egyszerűsíthetik a böngészést.

Ezenkívül az oldal bal felső sarkában egyszerű- és részletes kereső is segíti a keresett termékek minél gyorsabb és könnyebb megtalálását. Külön felhívnánk a figyelmet arra, hogy a részletes keresésben lehetőség van kulcsszóra is keresni, ami még inkább megkönnyítheti az eredményességet!

 

HÍRLEVÉL

 

Honlapunkon háromféle hírlevél létezik.

A Heti hírlevélre feliratkozott vásárlóinknak rendszerünk automatikusan elküldi a webáruházba feltöltött legújabb termékek listáját.

A Babel Antikvárium hírlevélre feliratkozott vásárlóinknak az antikvárium aktuális eseményeivel (árverés, ajánlójegyzék) és híreivel kapcsolatos információkat küldjük el.

A Válogatás hírlevélre feliratkozott vásárlóinknak rendszerünk kéthetente küld egy "random" válogatást a webáruház termékeiből.

Hírleveleinket már a regisztráció alkalmával igényelheti. Amennyiben akkor elmulasztotta, ám később mégis szeretne kapni, úgy bejelentkezés után az Adataim menüpontban bármikor igényelheti az(oka)t. Hírleveleinkről leiratkozni ugyanitt lehet!

 

BÖNGÉSZÉS, VÁSÁRLÁS, REGISZTRÁCIÓ

 

Az oldalon való böngészéshez, nézelődéshez nem szükséges regisztráció. Áruházunkból vásárolni viszont csak regisztrált felhasználóink tudnak. (Ugyanakkor nincs szükség előzetes regisztrációra, az első vásárlás folyamatába a regisztráció is beletartozik!)

A regisztráció során kérjük, töltse ki a regisztrációs mezőket (a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!), majd kattintson az Önnek küldött e-mailben található linkre! Adatait bizalmasan kezeljük! Adatait a későbbiekben az oldal jobb oldalán felül található Adataim menüpontban módosíthatja.

A következő vásárlás(ok) alkalmával kosarának Megveszem gombjára kattintva a regisztráció alkalmával megadott e-mail címével és jelszavával tud bejelentkezni, mellyel vásárlását folytatni tudja.

 

A vásárlással kapcsolatos minden egyéb információ a Vásárlási feltételek menüpontra kattintva található!